Contact- ontmoetingsavonden De Plint Woerden


De contact avonden
De bijeenkomsten zijn veelal gezelligheidsbijeenkomsten voor transgenders en voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft. Maar ook en vooral om elkaar te ontmoeten, kennis te maken en eventueel elkaar te steunen waar dit nodig is.
Bovendien bieden wij hen de gelegenheid om een avond vrouw te zijn in een omgeving waar het elders moeilijk of niet mogelijk is.

Ook voor hen die net uit de kast komen zijn deze avonden uitstekend geschikt en om in een veilige ambiance zichzelf te kunnen zijn.
De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, om gewoon iets te komen drinken, of een praatje te maken, maar ook om meer informatie te krijgen, of ervaringen uit te wisselen met anderen die bij Crossdressing of transseksualiteit betrokken zijn.

Wij beschikken over een uitgebreid bestand met adressen van hulpverleners, medici of andere meer praktische zaken zoals kappers, schoonheidsspecialisten, kleding of schoenenzaken,  waarmee we de mensen op weg kunnen helpen zich zelf te aanvaarden en aanvaardbaar te zijn voor zijn/haar omgeving.

De contactavonden zijn bedoeld om gelegenheid te geven met anderen te praten en op die manier jezelf te ontdekken in het (acceptatie)proces. Maar ook waar je staat en welke stappen je wil nemen om invulling te geven aan je transgender gevoelens.

Een activiteit kan bijvoorbeeld zijn dat er een groepje graag een café zou willen bezoeken of een theater voorstelling. Dit kan uiteraard en dit kunnen we inplannen in de activiteiten programma. Zichtbaarheid is hierbij het doel om niet alleen jezelf te kunnen zijn maar ook om te laten zien dat je er mag zijn.

Activiteiten
Wij willen een programma aanbieden waarin vrijwel elke maand een activiteit is waarvan we hopen dat men iets meekrijgt, leerzaam is en vooral om te relativeren naar hun eigen situatie. Deelname aan de activiteiten is nooit verplicht. Iedereen is daarin vrij in en als men liever bijvoorbeeld in de huiskamer wil vertoeven is dat uiteraard prima !

Binnenkomst

Wanneer u op de avond binnenkomt kunt u - als u dat wilt - koffie halen of een andere consumptie (tegen betaling). Of als u eerst wil omkleden dan kunt u doorlopen in de gang naar de huiskamer waar een kamer daarnaast ernaast gelegenheid is voor omkleden. U dient uw eigen make-up, kleding etc. mee te nemen.
Wanneer er een activiteit is kunt u - als u dat wilt - erbij aansluiten of zich naar de huiskamer begeven of zaal.

Activiteiten zijn ruim tevoren afgesproken en op de site pagina "activiteiten" gepubliceerd.

Trans mannen

We streven ernaar om onze avonden ook voor de trans mannen net zo prettig te maken als voor trans vrouwen. Deze groep is net zo welkom als voor trans vrouwen. Tot nu toe is de verhouding dat de meeste bezoekers trans vrouwen zijn die op deze avonden af komen. Daarom roepen we vooral ook trans mannen op om onze avonden te bezoeken, we zijn er voor iedereen. Dus zou ik zeggen; wees welkom juist ook op deze avonden !


Gesprek met gastvrouw

Wij zijn ervoor om u te helpen en te ondersteunen, uit respect, begrip en gelijkgestemdheid.

Juist deze avonden is het goed om te komen en met anderen (transgenders) in contact te komen. Je kunt hier zoeken naar bevestigingen en een beeld bij vormen die overeenstemmen met je gevoelens.
Het kan voor nieuwe gasten vreemd zijn en mogelijk een drempel om voor de 1e keer te komen.
Dat begrijpen wij heel goed, daarom zal er altijd ruimte zijn voor een gesprek als u dat wenst.

Er is in De Plint gelegenheid om je om te kleden, dat is de ruimte naast de huiskamer. Eventueel kan je via de zijdeur van de huiskamer naar binnen. Wel even mij van te voren inlichten dan hou ik daar rekening mee.

Indien u Monique wilt spreken kan dat op de avond zelf of stuur een mailbericht, zie daarvoor de site pagina "Contact en route locatie".

Het is op de avond niet toegestaan om foto's te maken, zonder toestemming van de gastvrouw.

 

Huisregels in buurthuis De Plint

1) Bezoekers mogen introducees meebrengen, waarvan er maximaal 1 is vrijgesteld van het betalen van entreegeld (een transgender wordt per definitie niet als introducee beschouwd).

2) Het is niet toegestaan aanstootgevende kleding te dragen.

3) Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de gastvrouw te fotograferen of te filmen.

4) Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij het hulphonden betreft en van te voren is aangemeld bij de gastvrouw via de mail

 

Adresgegevens:

Gebouw De Plint
Jozef Israelslaan 20 A
3443 CS Woerden

Het gebouw De Plint ligt gelegen in de wijk Schilders kwartier in Woerden tegenover het winkelcentrum. Er is ruime gelegenheid om gratis te parkeren.

Er rijd een bus lijn vanaf station Woerden die stopt op bus halte Jozef Israelslaan. Daarna is het ca. 3 minuten lopen. Gebruik 9292 app voor exacte tijden.

Tegenover De Plint is er ruime parkeer gelegenheid bij Winkelcentrum Tournoysveld (gratis)

Voor informatie over de contactavonden kunt u contact opnemen met de gastvrouw 
info@transgenderwoerden.nl